opc_loader

Wensenlijst

Filosofie


Bashya neemt u mee op een ware geurreis in een heerlijke ontspannen beleving die u meeneemt naar uw stiltepunt.  Verschillende systemen uit de Ayurveda, de Chinese Elementen Leer en de Germaanse geneeskunde komen samen in een Bashya Behandeling. Aanvullend met de helende natuurkrachten van 100% zuivere biologische werkstoffen in hun puurste vorm. Zo worden behandelingen omgetoverd tot prachtige rituelen die bijdragen aan een gezond fysiek, mentaal en emotioneel welzijn


 

De basis van Bashya


Om top huidverzorging te kunnen bieden, je fijner te voelen in je vel, het reduceren van stress dienen jouw fysieke, mentale en emotionele zijn in balans te zijn. Bij BASHYA® worden huidproblemen gezien als oppervlakkige manifestaties van een dieper gelegen disbalans. Oorzaken die te vaak te wijten zijn aan een te hoog stress niveau, werkdruk, vermoeidheid, gewichtsproblemen en of depressiviteit. Dit kan zich in het begin uiten in de vorm van eczeem, acne, roodheid, droge huid, wallen, vroegtijdige huidveroudering, hyperpigmentatie. De tweede fase uit zich vaak met hartkloppingen, angsten, hyperventilatie, etc.

Bashya Stressmanagement

De 3 grote geneeskundige systemen


De wereld telt drie grote geneeskundige systemen, met elk ongeveer evenveel gebruikers: het Westerse, Chinese en Indiase. De drie systemen gaan uit van verschillende mensbeelden en dat verklaart ook hun verschillende benadering om balans te verkrijgen. In de Westerse wereld is dat beeld fysiek, voor de Chinezen staan energiestromen centraal, terwijl het in de Indiase wereld vooral om het bewustzijn draait.


BASHYA gaat er echter van uit dat de drie systemen elkaar juist aanvullen en dus ook goed te combineren zijn voor het balans fysiek, mentaal en emotioneel. Om de BASHYA Methodieken beter te begrijpen zal een beetje achtergrond informatie het duidelijker maken.


Om te beginnen gaat het Westerse geneeskundige systeem uit van het idee dat de hele wereld, en dus ook de mens, opgebouwd is uit materie. Door de materie te begrijpen, begrijpen wij hoe een mens functioneert en hoe ziekten ontstaan. De therapeut gaat daarbij op zoek naar de ‘materiële oorzaak’ van de afwijking, om die vervolgens met chemische en fysische ingrepen te behandelen. Kortom, in het Westerse mensbeeld zijn energie, functie en bewustzijn afgeleiden van materie.
 

In tegenstelling hiermee is in de traditionele Chinese geneeskunde alles primair energie. Een mens is opgebouwd uit energetische systemen en subsystemen. Energie stroomt, is in beweging, is dynamisch en energetische subsystemen staan in een evenwichtsrelatie met elkaar. Zo’n verstoring uit zich allereerst in specifieke emoties en die kunnen op hun beurt tot puur fysieke klachten leiden.


De traditionele Indiase geneeskunde ten slotte baseert zich op bewustzijn. De oorzaak is gelegen in een persoonsgebonden oriëntatie in het bewustzijn. In Westerse termen spreken we dan over persoonlijkheid of karakter.
 

Met deze holistische manier van werken werkt Bashya complementair aan de reguliere gezondheidszorg. Door regulerend te werken op alle facetten van het mens-zijn verzachten of verlichten lichamelijke en of emotionele ongemakken waardoor het genezingsproces goed kan worden ondersteund